Unitaire- of klassieke homeopathie

Werkwijze

Homeopathie is meer dan alleen de homeopathische middelen zoals ze bij de apotheek en drogist verkocht worden voor verkoudheid, weerstandsverhoging en spierpijn. Deze middelen gebruik je rechtstreeks voor een bepaalde klacht. Dit wordt klinische homeopathie genoemd.

Daarnaast bestaat er de unitaire- of klassieke homeopathie. Dit is een gestructureerde en systematische geneeswijze waarbij de mens als geheel benaderd wordt. Een holistische geneeskunde waarbij de hele persoon met al zijn gezondheidsklachten en symptomen kan verbeteren of genezen met één passend homeopathisch geneesmiddel. Dit passende homeopathische geneesmiddel wordt gevonden na een uitgebreid gesprek. Het eerste spreekuur duurt 1 tot 1,5 uur, waarbij alle gezondheidsklachten besproken worden, wat de klachten verergert, wat de klachten vermindert, vroegere ziektes, eerdere operaties, medicijngebruik, voedselvoorkeuren, dromen, slaapgewoonten, gevoeligheid voor koude/warmte, enzovoort. Na deze eerste consultatie krijgt men een homeopathisch geneesmiddel. De eerste weken na inname kan er een lichte verergering van de klachten optreden. Als dit optreedt gaat het vanzelf weer over. Na een maand inname van het homeopathische middel vindt het  tweede spreekuur plaats. De resultaten van het homeopathisch middel worden besproken. Bij goed resultaat wordt er ter evaluatie een vervolgafspraak gemaakt over 2 – 3 maanden. Heeft het homeopathische geneesmiddel geen of onvoldoende effect gehad, dan vindt er een vervolggesprek plaats en wordt er een nieuw homeopathisch geneesmiddel voorgeschreven. Na een maand gebruik van het nieuwe homeopathische middel vindt er weer een beoordeling van de resultaten plaats tijdens het spreekuur. Bij sommige mensen lukt het om na het eerste spreekuur het goede passende geneesmiddel te geven, bij anderen kan dit jaren duren. Meestal duurt het een aantal maanden. Vaak is er wel al eerder een gedeeltelijke verbetering van de klachten of een reactie op het geneesmiddel geweest, waardoor mensen ervaren dat homeopathie werkt.

Toepasbaar bij welke gezondheidsklachten

Vele aandoeningen, waarbij geen blijvende weefselveranderingen zijn opgetreden, zijn goed te behandelen met unitaire- of klassieke homeopathie, bijvoorbeeld bij volwassenen: allergie, slaapstoornissen, migraine, vermoeidheidsklachten, ischias, chronische sinusitis, astma, prikkelbaredarmsyndroom, gewrichtsklachten, eczeem, psychische klachten, recidiverende blaasontstekingen, onverwerkt verdriet en maagklachten. Bij baby’s en kinderen gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld: luiereczeem, hoofdpijn, angsten, slaapstoornissen, excessief huilen en buikpijn. Heeft u gezondheidsklachten en wilt u weten of dat met homeopathie te behandelen is, dan kunt u mij altijd vrijblijvend om informatie vragen, zowel telefonisch als via deze website per e-mail.