Werkervaring en Opleiding

Werkervaring

Welkom op mijn website. Ik ben Monique Colsen. Na mijn afstuderen als arts heb ik eerst twee jaar in een ziekenhuis gewerkt. Vanaf 1991 ben ik gestart als bedrijfsarts, eerst in de regio Eindhoven en vanaf 1994 in Zeeland, Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren. Tijdens dit werk zag ik veel mensen die ziek waren en gezondheidsklachten hadden.

Helaas zijn er mensen die niet genezen van hun klachten en chronische gezondheidsklachten blijven houden. Deze ziekten veroorzaken beperkingen en last. Hierdoor voelen mensen zich niet gezond. Gezondheidsklachten zoals allergie, migraine, prikkelbaredarmsyndroom, slaapstoornissen, vermoeidheid, enzovoort.

'Voor deze mensen moet er toch ook een geneeskunde zijn die hen kan helpen!' dacht ik bij mezelf een aantal jaar geleden.

Zo ben ik op zoek gegaan en bij de unitaire- of klassieke homeopathie uitgekomen.

In september 2002 ben ik begonnen met de postacademische opleiding voor homeopathie bij de Vlaamse Studievereniging voor Unitaire Homeopathie (VSU) in Oostende, België. In juni 2007 heb ik deze opleiding met grote onderscheiding afgesloten.

Voor mij - als regulier opgeleide arts - is er een nieuwe wereld van geneeskunde opengegaan. Op 1 augustus 2003 ben ik als arts voor homeopathie in Sas van Gent gestart en sinds 1 november 2012 werk ik in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen, Nederland. Sinds 15 augustus 2009 werk ik ook als arts voor homeopathie in Sint-Amandsberg (Gent), België. Vanaf 1 januari 2017 ben ik gestopt met mijn werkzaamheden als bedrijfsarts, zodat ik meer tijd heb om als arts voor homeopathie te werken.

In mijn artsenpraktijk voor homeopathie en algemene geneeskunde werk ik consultatief, deeltijds en alleen op afspraak.
Ik ben aangesloten bij:
1. AVIG: Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde Vakrichting Homeopathische Geneeskunde
2. VSU: Vlaamse Studievereniging voor Unitaire Homeopathische Geneeskunde
3. Unio Homeopathica Belgica
4. Vereniging Arts en Leefstijl

Opleidingen

1989: Artsexamen behaald aan de Rijksuniversiteit te Leiden, Nederland.
1992 - 1996: Specialistenopleiding tot bedrijfsarts aan de Universiteit van Nijmegen, Nederland.
2002 - 2007: Postacademische opleiding bij de Vlaamse Studievereniging voor Unitaire Homeopathie (VSU) te Oostende, België.
2011 - 2014: LEIFartsen opleiding en PALM-opleiding bij Expertisecentrum Waardig Levenseinde te Wemmel.
2017 - 2019: Orthomoleculaire Gezondheidszorg bij ICZO te Antwerpen.